Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Uden: Ontdek de Beste Activiteiten en Bezienswaardigheden

Uden, gelegen in het hart van Noord-Brabant, is een charmante stad die veel te bieden heeft voor bezoekers. Of je nu een dagje komt of een heel weekend blijft, er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt verkennen. In dit blogartikel ontdek je de beste dingen om te doen in Uden, van culturele hoogtepunten tot prachtige natuurgebieden.

1. Bezoek de Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk

Beschrijving en Hoogtepunten

De Sint-Petrus’ Stoel van Antiochiëkerk is een indrukwekkende neogotische kerk die het stadsbeeld van Uden domineert. Deze kerk, gebouwd in de late 19e eeuw, is niet alleen een plaats van aanbidding, maar ook een architectonisch meesterwerk.

Wat te Zien

  • Het Interieur: Het interieur van de kerk is prachtig gedecoreerd met glas-in-loodramen en houtsnijwerk. Neem de tijd om de details te bewonderen.
  • De Toren: Voor een spectaculair uitzicht over Uden kun je de toren beklimmen. Van bovenaf heb je een prachtig panorama over de stad en de omliggende natuur.

2. Ontdek Natuurgebied De Maashorst

Beschrijving en Hoogtepunten

De Maashorst is het grootste natuurgebied in Noord-Brabant en biedt een divers landschap van bossen, heidevelden en stuifduinen. Dit natuurgebied is ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers.

Activiteiten

  • Wandelen en Fietsen: Er zijn talloze wandel- en fietsroutes door De Maashorst. Een populaire route is het Wisentenpad, waar je de kans hebt om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke habitat te zien.
  • Natuurcentra: Bezoek het natuurcentrum Slabroek voor meer informatie over het gebied en de aanwezige flora en fauna.

3. Bezoek Museum Krona

Beschrijving en Hoogtepunten

Museum Krona, voorheen bekend als Museum voor Religieuze Kunst, is een unieke plek waar kunst en spiritualiteit samenkomen. Het museum is gehuisvest in een voormalig klooster en biedt een indrukwekkende collectie religieuze kunstwerken.

Wat te Zien

  • Tentoonstellingen: Het museum heeft een vaste collectie evenals wisselende tentoonstellingen die religieuze kunst en cultuur belichten.
  • Kloostertuin: Vergeet niet een wandeling te maken door de serene kloostertuin, een oase van rust in het hart van Uden.

4. Ontspan in Park Moleneind

Beschrijving en Hoogtepunten

Park Moleneind is een prachtig stadspark in Uden waar je heerlijk kunt ontspannen. Het park is ideaal voor een rustige wandeling, een picknick of gewoon om van de natuur te genieten.

Activiteiten

  • Wandelen en Joggen: Het park heeft goed onderhouden paden die perfect zijn voor een ontspannen wandeling of een joggingsessie.
  • Speeltuin: Voor de kleintjes is er een speeltuin waar ze zich kunnen uitleven terwijl jij geniet van de groene omgeving.

5. Geniet van Lokale Culinaria

Beschrijving en Hoogtepunten

Uden heeft een levendige eetcultuur met tal van restaurants, cafés en eetgelegenheden waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale gerechten.

Aanbevolen Eetgelegenheden

  • Brasserie Smaak: Voor heerlijke streekgerechten en een gezellige ambiance is Brasserie Smaak een uitstekende keuze.
  • IJscafé Holland: Dit ijscafé serveert ambachtelijk ijs en is een must-visit op een warme dag.
  • Restaurant Cusco: Voor een smaakvolle Peruaanse ervaring kun je terecht bij Restaurant Cusco, dat bekend staat om zijn authentieke gerechten.

6. Verken het Winkelaanbod

Beschrijving en Hoogtepunten

Uden heeft een bruisend winkelcentrum met een breed scala aan winkels, van boetieks tot grote ketens. Het centrum is compact en gezellig, waardoor het ideaal is voor een dagje shoppen.

Populaire Winkels

  • Mode & Accessoires: Bezoek de vele modeboetieks voor de nieuwste trends en unieke kledingstukken.
  • Markten: Op maandag is er een wekelijkse markt waar je verse producten, kleding en diverse andere waren kunt kopen.

7. Activiteiten voor Kinderen

Beschrijving en Hoogtepunten

Uden heeft diverse activiteiten die speciaal geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Er zijn speeltuinen, kinderboerderijen en andere leuke plekken waar kinderen zich kunnen vermaken.

Aanbevolen Activiteiten

  • Kinderboerderij De Elzenhoek: Deze kinderboerderij is een geweldige plek voor kinderen om dieren van dichtbij te zien en te aaien.
  • Indoor Speeltuin Hullie: Perfect voor een regenachtige dag, deze indoor speeltuin biedt tal van attracties en speeltoestellen.

8. Culturele Evenementen en Festivals

Beschrijving en Hoogtepunten

Uden staat bekend om zijn levendige culturele scene met tal van evenementen en festivals het hele jaar door. Van muziekfestivals tot kunstmarkten, er is altijd wel iets te beleven.

Populaire Evenementen

  • Muziek op het Marktplein: Tijdens de zomermaanden zijn er regelmatig muziekoptredens op het marktplein.
  • Udense Kermis: Een jaarlijks terugkerend evenement dat zorgt voor veel plezier en vertier voor jong en oud.

Conclusie

Uden biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die voor ieder wat wils hebben. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur, gastronomie of winkelen, deze charmante stad heeft het allemaal. Dus plan je bezoek en ontdek zelf wat Uden allemaal te bieden heeft!

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die passen bij jouw Interesses

Geschiedenis van Uden
Blog

Geschiedenis van Uden: Van Kleine Nederzetting tot Bloeiende Gemeente

Uden, gelegen in het hart van Noord-Brabant, is een stad met een rijke en fascinerende geschiedenis. Wat ooit begon als een bescheiden nederzetting, is uitgegroeid tot een bloeiende gemeente met een unieke mix van cultuur, tradities en vooruitgang. In dit blogartikel duiken we diep in de geschiedenis van Uden, vanaf

Bijzondere gebouwen in Uden
Blog

Bijzondere Gebouwen in Uden: Architectonische Parel in Noord-Brabant

Uden, gelegen in de provincie Noord-Brabant, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Naast zijn natuurschoon en gastvrije inwoners, herbergt Uden een aantal bijzondere gebouwen die zowel architectonisch als historisch van groot belang zijn. In dit blogartikel nemen we je mee op een tocht langs enkele van

Ziekenhuis in Uden
Blog

Ziekenhuis in Uden: Een Baken van Gezondheid en Zorg

Ziekenhuizen spelen een cruciale rol in de maatschappij door hoogwaardige gezondheidszorg te bieden aan patiënten. Het ziekenhuis in Uden is geen uitzondering; het staat bekend om zijn toewijding aan patiëntenzorg, moderne faciliteiten en geavanceerde medische technologieën. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op wat dit ziekenhuis zo bijzonder maakt,