Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Evenementen in Uden: Waar Cultuur, Plezier en Gemeenschap Samenkomen

Gelegen in het hart van Noord-Brabant, biedt Uden een bruisende mix van cultuur, entertainment en gemeenschapsevenementen. Deze charmante stad is niet alleen bekend om zijn prachtige natuur en historische locaties, maar ook om de vele evenementen die het hele jaar door georganiseerd worden. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker, er is altijd iets te beleven in Uden. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs de meest populaire en unieke evenementen in deze levendige stad.

Uden on Ice

Elke winter verandert de Markt in het centrum van Uden in een magisch winterwonderland met Uden on Ice. Dit evenement trekt jong en oud aan die komen genieten van schaatsplezier op de grote ijsbaan. Naast schaatsen worden er ook tal van activiteiten georganiseerd, zoals curlingwedstrijden, ijshockeytoernooien en schaatslessen voor beginners. De gezellige sfeer wordt compleet gemaakt met kraampjes waar je kunt genieten van warme chocolademelk, glühwein en andere winterse lekkernijen.

Hartje zomer Uden

In de zomermaanden barst Uden van de festivals en openluchtevenementen. Een van de hoogtepunten is Hartje zomer Uden, een festival dat plaatsvindt in het hart van de stad. Dit evenement biedt een breed scala aan activiteiten, van live muziek en optredens van lokale bands tot marktkramen, foodtrucks en kinderactiviteiten. Het festival is gratis toegankelijk en trekt duizenden bezoekers die samen genieten van de zomerse gezelligheid.

Uden Food Festival

Voor de fijnproevers onder ons is het Uden Food Festival een absolute must-visit. Dit culinaire evenement, dat jaarlijks in september plaatsvindt, brengt de beste lokale en regionale voedselproducenten samen. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, van traditionele Brabantse specialiteiten tot exotische internationale gerechten. Daarnaast zijn er kookdemonstraties, workshops en proeverijen, waardoor je niet alleen kunt genieten van heerlijk eten, maar ook nieuwe culinaire vaardigheden kunt leren.

Kersenpop

Muziekliefhebbers mogen Kersenpop niet missen, een popfestival dat jaarlijks plaatsvindt in juni. Dit evenement, georganiseerd door Stichting Kersenpop, biedt een podium aan zowel opkomende als gevestigde artiesten uit diverse muziekgenres. De intieme sfeer en het groene festivalterrein maken Kersenpop tot een gezellig en toegankelijk festival voor alle leeftijden. Bovendien ondersteunt het festival lokale goede doelen, waardoor je niet alleen geniet van goede muziek, maar ook bijdraagt aan de gemeenschap.

Udense Kermis

De Udense Kermis is een evenement dat al generaties lang een vaste waarde is in de stad. Elk jaar in juli transformeert het centrum van Uden in een kleurrijk kermisterrein met attracties voor jong en oud. Van spectaculaire achtbanen en draaimolens tot spelletjeskramen en eettentjes, er is voor ieder wat wils. De kermis is een geweldige gelegenheid om met familie en vrienden plezier te maken en herinneringen te creëren. Daarnaast vinden er tijdens de kermis ook speciale avonden plaats, zoals de familiedag en de prikkelarme kermis voor mensen met een beperking.

Herdenkings- en Vrijheidsconcert

Op 4 mei herdenkt Uden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking. Op 5 mei viert de stad de vrijheid met het Herdenkings- en Vrijheidsconcert. Dit bijzondere evenement vindt plaats in het buitengebied van Uden en wordt gekenmerkt door optredens van het harmonieorkest, koren en solisten. Het concert is een moment van bezinning en viering, waarbij de gemeenschap samenkomt om de waarde van vrijheid te eren en te koesteren.

Cultuurweekend Uden

In oktober staat Uden in het teken van kunst en cultuur tijdens het Cultuurweekend Uden. Gedurende dit weekend openen verschillende culturele instellingen, galerieën en ateliers hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen genieten van tentoonstellingen, theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Het Cultuurweekend biedt een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de lokale kunstscene en om zelf creatief aan de slag te gaan.

Nacht van de Noordkade

De Nacht van de Noordkade is een uniek evenement dat plaatsvindt op het industriële terrein van de oude CHV Noordkade. Dit cultureel centrum biedt een nacht vol verrassingen, met theater, dans, muziek, kunstinstallaties en culinaire hoogstandjes. De unieke locatie en de diversiteit aan activiteiten maken de Nacht van de Noordkade tot een spectaculaire ervaring die je zeker niet wilt missen.

Conclusie

Uden is een stad vol leven en dynamiek, waar elk seizoen wel iets te beleven valt. Van winterse schaatspret tot zomerse muziekfestivals, en van culinaire hoogstandjes tot culturele ontdekkingen, de evenementen in Uden bieden voor ieder wat wils. Ze brengen de gemeenschap samen, vieren de diversiteit en versterken de band tussen de inwoners. Dus of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, cultuur of gewoon een leuke tijd, de evenementen in Uden heten je van harte welkom.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die passen bij jouw Interesses

Geschiedenis van Uden
Blog

Geschiedenis van Uden: Van Kleine Nederzetting tot Bloeiende Gemeente

Uden, gelegen in het hart van Noord-Brabant, is een stad met een rijke en fascinerende geschiedenis. Wat ooit begon als een bescheiden nederzetting, is uitgegroeid tot een bloeiende gemeente met een unieke mix van cultuur, tradities en vooruitgang. In dit blogartikel duiken we diep in de geschiedenis van Uden, vanaf

Bijzondere gebouwen in Uden
Blog

Bijzondere Gebouwen in Uden: Architectonische Parel in Noord-Brabant

Uden, gelegen in de provincie Noord-Brabant, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Naast zijn natuurschoon en gastvrije inwoners, herbergt Uden een aantal bijzondere gebouwen die zowel architectonisch als historisch van groot belang zijn. In dit blogartikel nemen we je mee op een tocht langs enkele van

Ziekenhuis in Uden
Blog

Ziekenhuis in Uden: Een Baken van Gezondheid en Zorg

Ziekenhuizen spelen een cruciale rol in de maatschappij door hoogwaardige gezondheidszorg te bieden aan patiënten. Het ziekenhuis in Uden is geen uitzondering; het staat bekend om zijn toewijding aan patiëntenzorg, moderne faciliteiten en geavanceerde medische technologieën. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op wat dit ziekenhuis zo bijzonder maakt,