Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Parkeren in Uden: Alles Wat Je Moet Weten

Een dagje uit naar Uden is altijd een goed idee. Van de gezellige winkelstraten en smakelijke eetgelegenheden tot de prachtige natuur in de omgeving, er is voor ieder wat wils. Maar een belangrijk aspect dat je bezoek soepel en stressvrij maakt, is parkeren. In dit blogartikel bespreken we alles wat je moet weten over parkeren in Uden. Of je nu een dagje komt winkelen, een evenement bezoekt of gewoon de stad wilt verkennen, met deze gids parkeer je zonder zorgen.

De Verschillende Soorten Parkeermogelijkheden

Uden biedt een scala aan parkeermogelijkheden om aan de behoeften van zowel inwoners als bezoekers te voldoen. Deze omvatten zowel gratis als betaalde parkeerplaatsen, parkeerterreinen en parkeergarages. We zetten de belangrijkste opties voor je op een rijtje.

Gratis Parkeren

Gratis parkeren is mogelijk in bepaalde gebieden van Uden. Dit zijn vaak iets minder centrale locaties, maar nog steeds binnen een redelijke loopafstand van het centrum. Enkele populaire plekken voor gratis parkeren zijn:

  • Parkeerterrein bij het Sportpark: Aan de rand van het sportcomplex kun je je auto gratis kwijt. Het is ongeveer 10-15 minuten lopen naar het centrum.
  • Parkeren bij Winkelcentrum Drossaard: Hier vind je eveneens gratis parkeerplaatsen. Het winkelcentrum ligt iets buiten het centrum, maar is goed bereikbaar.

Betaald Parkeren

Voor wie dichter bij het centrum wil parkeren, zijn er diverse betaalde parkeerplaatsen en -terreinen beschikbaar. De tarieven zijn redelijk en variëren afhankelijk van de locatie en de duur van het parkeren. Enkele handige opties zijn:

  • Parkeergarage De Passage: Deze parkeergarage bevindt zich in het hart van het centrum en biedt ruime parkeermogelijkheden. De garage is modern en goed verlicht, wat de veiligheid vergroot.
  • Parkeerterrein Marktstraat: Gelegen vlakbij de winkelstraten en het theater. Een ideale plek om te parkeren als je snel in het centrum wilt zijn.

Blauw Zondegebied

In sommige straten in Uden geldt een blauwe zone. Hier mag je maximaal twee uur parkeren met een parkeerschijf. Dit systeem zorgt ervoor dat er voldoende doorstroming is en dat de parkeerplaatsen optimaal benut worden. Let goed op de borden om te zien waar de blauwe zone begint en eindigt.

Parkeergarages in Uden

Uden heeft diverse parkeergarages die ideaal zijn voor bezoekers die hun auto veilig en beschermd willen parkeren. Hieronder lichten we de meest populaire parkeergarages toe:

Parkeergarage De Passage

Deze moderne parkeergarage is centraal gelegen en biedt directe toegang tot het winkelgebied. Met ruime parkeerplekken, goede verlichting en camerabewaking is dit een veilige keuze voor wie zorgeloos wil parkeren. De tarieven zijn redelijk en er zijn speciale tarieven voor langere parkeertijden.

Parkeergarage Mondriaan

Gelegen nabij het ziekenhuis en diverse winkels, is deze parkeergarage een handige optie. Het biedt een schone en veilige omgeving om je auto te parkeren, en is vooral populair onder bezoekers van het ziekenhuis en het nabijgelegen winkelgebied.

Parkeergarage Brabantplein

Deze parkeergarage is gunstig gelegen vlakbij diverse eetgelegenheden en winkels. Het biedt voldoende parkeerplekken en goede voorzieningen, waardoor het een ideale keuze is voor bezoekers die een dagje uit in Uden gepland hebben.

Handige Parkeertips

Om je parkeerervaring in Uden zo aangenaam mogelijk te maken, delen we enkele handige tips:

  • Plan Vooruit: Voordat je naar Uden vertrekt, is het handig om te kijken naar de beschikbare parkeermogelijkheden en de tarieven. Dit bespaart tijd en voorkomt onnodige stress bij aankomst.
  • Gebruik Parkeerapps: Er zijn diverse apps beschikbaar die je helpen bij het vinden van vrije parkeerplekken en het betalen van parkeergeld. Enkele populaire opties zijn Parkmobile en Yellowbrick.
  • Kijk Uit voor Blauwe Zones: Als je in een blauwe zone parkeert, vergeet dan niet je parkeerschijf te plaatsen. Dit voorkomt boetes en zorgt ervoor dat je de maximale parkeertijd niet overschrijdt.
  • Betaal Optijd: Zorg dat je altijd voldoende parkeergeld betaalt. Bij sommige parkeerautomaten kun je achteraf betalen, wat handig is als je niet precies weet hoe lang je zult blijven.
  • Parkeer Veilig: Kies bij voorkeur voor goed verlichte en drukbezochte parkeerterreinen of -garages. Dit verkleint de kans op inbraak of beschadiging van je voertuig.

Elektrisch Laden

Voor bezitters van elektrische voertuigen zijn er in Uden diverse laadpunten beschikbaar. Deze bevinden zich voornamelijk op centrale locaties zoals bij parkeerterreinen en parkeergarages. Let op de bordjes die aangeven waar de laadpunten zich bevinden en zorg dat je de benodigde laadpas bij de hand hebt.

Parkeren voor Mensen met een Beperking

Uden biedt voldoende parkeerfaciliteiten voor mensen met een beperking. Op diverse locaties zijn speciale gehandicaptenparkeerplaatsen ingericht, zowel op straat als in parkeergarages. Deze plekken zijn ruim opgezet en dichtbij de ingang van winkels en andere voorzieningen. Vergeet niet je gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar te plaatsen.

Conclusie

Parkeren in Uden is goed geregeld en biedt diverse mogelijkheden voor zowel korte als lange verblijven. Of je nu kiest voor een gratis parkeerplaats aan de rand van de stad of voor het gemak van een centrale parkeergarage, er is altijd een passende optie. Met de juiste voorbereiding en onze handige tips parkeer je zorgeloos en kun je volop genieten van je bezoek aan Uden.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die passen bij jouw Interesses

Geschiedenis van Uden
Blog

Geschiedenis van Uden: Van Kleine Nederzetting tot Bloeiende Gemeente

Uden, gelegen in het hart van Noord-Brabant, is een stad met een rijke en fascinerende geschiedenis. Wat ooit begon als een bescheiden nederzetting, is uitgegroeid tot een bloeiende gemeente met een unieke mix van cultuur, tradities en vooruitgang. In dit blogartikel duiken we diep in de geschiedenis van Uden, vanaf

Bijzondere gebouwen in Uden
Blog

Bijzondere Gebouwen in Uden: Architectonische Parel in Noord-Brabant

Uden, gelegen in de provincie Noord-Brabant, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Naast zijn natuurschoon en gastvrije inwoners, herbergt Uden een aantal bijzondere gebouwen die zowel architectonisch als historisch van groot belang zijn. In dit blogartikel nemen we je mee op een tocht langs enkele van

Ziekenhuis in Uden
Blog

Ziekenhuis in Uden: Een Baken van Gezondheid en Zorg

Ziekenhuizen spelen een cruciale rol in de maatschappij door hoogwaardige gezondheidszorg te bieden aan patiënten. Het ziekenhuis in Uden is geen uitzondering; het staat bekend om zijn toewijding aan patiëntenzorg, moderne faciliteiten en geavanceerde medische technologieën. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op wat dit ziekenhuis zo bijzonder maakt,